!!! Máme nový web !!! Koukni se zde www.kites.cz
Nová registrace | Přihlásit se

Test CrazyFly Hyper 9

17.06.2021 - Iveta (Minet KITES.CZ)
Kiteboarding
Kiteboarding

zdroj: https://www.thekitemag.com/testen/crazyfly-hyper/

CrazyFly Hyper je kite vyráběn ve vlastní evropské továrně této značky. Jeho vývoj byl zaměřený velmi konkrétně na sektor vysoce výkonných freeride draků.

Takže zaprvé: pojďme se podívat na kvalitu... jaká je v porovnání s dvaceti lety výroby draků v Asii? Odpověď: extrémně dobrá! Šev na přední hraně je krásně přizpůsoben tak, aby seděl pod vrchlíkem, zlepšil aerodynamiku ve středu draka a poskytl trochu více prostoru ventilům. V horní části vrchlíku je umístěn výztužný rám z Dacronu, který udržuje aerodynamickou čistotu. Celkově jde o středně těžkou stavbu draka se spoustou výztuh a jedinečnými kevlarovými výztuhami. Navíc... mít továrnu přímo "na zápraží" jistě znamená výhodu, pokud jde o kontrolu kvality. Nafukovací ban je pro draka s tak velkým rozpětím extrémně tuhý, což se projevuje slušnou stabilitou a klidným pocitem při ovládání. Pět vzpěr udržuje vrchlík perfektně napnutý a v jakémkoli úhlu náběhu tak nedochází k nepříjemnému fletrování. Pokud ale budete přecházet právě na Hypera z nějakého běžnějšího všestranného modelu, možná si ho budete muset trochu vytrimovat.

Tím, že je tak výkonný, ovládá se trochu víc jako foilový drak, což znamená, že otáčení se provádí s odtaženým barem a drak je při otočení citlivý na trim. Vygenerování počáteční rychlosti vyžaduje trochu úsilí a techniky, prostě vás nebude jen tak z ničeho nic vláčet, ale potom vás bude parádně táhnout proti větru!

Jakmile dosáhnete rychlosti, Hyper vám nabídne vysokou úroveň kontrolovatelného zdvihu a mírný sestup, což je velká paráda. Tento "výtah" je mimořádně snadno dosažitelný, dokonce i při skoku bez uvázání bylo překvapivé, jaké výšky dosáhne. Na WOO bylo dosaženo skóre 10 m+ a to bez velkého množství síly v draku.

Sick bar je svěží čistá záležitost s bezpečnostní lajnou vedenou PU trubkou, která ochrání obvyklé body opotřebení a zajistí tak delší životnost. To vše je opět vyráběno ve vlastní továrně a je dobře zpracováno; všechny plasty bezpečnostního systému jsou pevné a robustní. Šňůry jsou vysoce kvalitní od společnosti Dyneema - Liros, ačkoli malé barevné rozlišení šňůr by nebylo špatné, když se stane, že si je obrátíte.

Svým způsobem je hezké vidět, že na trh přichází tak extrémní design tohoto nabušeného modelu, když ostatní značky se se svými top modely drží hodně zkrátka. Tato štíhlá šelma má širokou škálu použitelnosti a značný potenciál kiterům s roztřepanými koleny způsobit i závratě ;)

V jedné větě: Snadno použitelný drak s fantastickou kvalitou provedení.

Tajemství: chce vás poslat až na oběžnou dráhu!

Toto je pouze náhled článku

Pro zobrazení celého článku se stačí přihlásitPřihlásit se
Nová registrace

autor: Minet KITES.CZ



Zaujal Váš článek "Test CrazyFly Hyper 9"? Doporučtě ho kamarádovi!

Vaše jméno:
Email kamaráda:


Telefon: 736 767 231 (9-15:00)
Zdarma: 800 400 472
Chat: nonstop
e-mail: iveta@kites.cz


Dárkové balíčky

Ticket Ticket


FacebookFacebooku PicasaPicasa
YouTubeYouTube