!!! Máme nový web !!! Koukni se zde www.kites.cz
Nová registrace | Přihlásit se
Snowkiting kurz na sněhu je ideální příprava na kiteboarding kurz.

Snowkiting na sněhu je ideální přípravou pro kiteboarding na vodě

Dá se říct, že u snowkitingu se jedná o suchou variantu, která je mnohem snadnější na zvládnutí než kiteboarding na vodní hladině. Úplní začátečníci se snowkiting naučí během 1 až 2 dnů. Pak už jde jen o dopilování techniky jízdy a jistotu práce s drakem. Zato zvládnutí kiteboardingu zabere více času, a to vám zajisté potvrdí každý zkušený kiter.

Proč je tomu tak?



1) na vodě potřebujete většinou silnější vítr, což vyžaduje větší koncentraci. Kdejakou malou chybu při rozjezdu vám kite, tak jako na sněhu neodpustí. Kite vás strhává na stranu, různě otáčí.. když zašlápnete špičku - board se ponoří opět pod vodu, nebo naopak moc zašlápnete zadní nohu a prkno vám podjede… (abyste se na vodě rozjeli: technika práce s drakem, rozložení a práce nohou musí být 100%)

2) dalším problémem je často slabý výkon kitu při rozjezdu. Když máte ke kitingu přirozený respekt, je jasné, že napoprvé nechcete vystřelit až do oblak, ale jde o to se pomalu rozjet a to chce také svůj čas.

3) dalším problémem může být se startování kitu z vody, nestoupáváním proti větru a to samozřejmě vyžaduje větší fyzickou námahu, takže i nějakou tu pauzu :)



Ale nebojte, i kiteboarding na vodě se dá naučit! K prvním rozjezdům se dostanete už 3.den kiteboarding kurzu, a v případě, že máte víc času a můžete zůstat ještě další 2 dny kiteboarding kurzu– právě ty vám dají nejvíce ohledně pilování techniky.

Jestli ale nemáte tolik času nebo chcete ušetřit nějakou tu korunu k dobru, je dobré se na kiteboarding trochu předpřipravit, a to třeba právě formou snowkitingu! Nejen že vás pak kiteboarding na vodě vyjde levněji, ale můžete právě tyto dny letní dovolené věnovat jen té technice, kterou se na suchu nenaučíte. Ano, mluvím o výjezdech z vody, bodydraggingu, nastoupání proti větru nebo startování draka na hluboké vodě…

Kiteboarding se dá naučit podstatně rychleji, když už máte nějakou tu průpravu na zemi, a zvládáte manipulaci s kitem, formou například přípravného kurzu na zemi nebo právně na sněhu ve snowkiting kurzu.

Pokud o zimním kurzu snowkitingu uvažuješ, jistě najdeš kite kurz poblíž tvého domova: Boží Dar, Krkonoše, Oderské Vrchy, Velká Javořina, okolí Brna a na Slovensku Vysoké Tatry



Telefon: 736 767 231 (9-15:00)
Zdarma: 800 400 472
Chat: nonstop
e-mail: iveta@kites.cz


Dárkové balíčky

Ticket Ticket


FacebookFacebooku PicasaPicasa
YouTubeYouTube